Oncokompas koppelt nog verder met de Verwijsgids Kanker

Oncokompas is nauw verbonden met de Verwijsgids Kanker. Oncokompas geeft mensen onder andere een overzicht van opties voor begeleidende zorg. De koppeling met de Verwijsgids Kanker maakt dit mogelijk. Sinds kort is deze koppeling verder uitgebreid en krijgen mensen nog betere informatie over de zorg die zij wellicht nodig hebben.

Oncokompas werkt volgens het principe meten-weten-doen. Binnen ‘weten’ vraagt Oncokompas per onderwerp hoe het met iemand gaat. Oncokompas bevat meer dan 90 onderwerpen, zoals psychisch welzijn, bijwerkingen en contact met de arts. Daarnaast bevat Oncokompas ook praktische onderwerpen over zaken als werk en hypotheken. Binnen ‘weten’ krijgt iemand een score per onderwerp (rood, oranje of groen). Daarbij geeft Oncokompas direct informatie op maat, toegespitst op de persoonlijke situatie. Vervolgens geeft Oncokompas binnen ‘doen’ een aantal opties voor zorg per onderwerp. Deze opties komen uit de Verwijsgids Kanker. De opties voor zorg worden automatisch door Oncokompas geselecteerd op basis van de antwoorden die iemand geeft en zijn of haar persoonlijke situatie.

Binnen de Verwijsgids Kanker zijn inmiddels duizenden zorgverleners te vinden. De Verwijsgids Kanker is een website van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met andere partners, waaronder de onderzoeksgroep achter Oncokompas, ‘Samen Leven met Kanker’. In de Verwijsgids Kanker worden zorgverleners en organisaties opgenomen die aanvullende behandeling en begeleiding bieden aan menen met kanker. Daarvoor wordt samengewerkt met beroeps- en koepelorganisaties, onder meer om de kwaliteit en betrouwbaarheid te bewaken.

Wilt u ook gratis gebruikmaken van Oncokompas? Vraag uw zorgverlener in het ziekenhuis of u ook uitgenodigd kunt worden.

Bent u arts of verpleegkundige en wilt u graag uw mensen uitnodigen voor Oncokompas? Neem dan contact op met de Oncokompas helpdesk om gratis een zorgverlenersaccount te bemachtigen om mensen uit te nodigen voor Oncokompas.