Weten

De antwoorden op de verschillende vragenlijsten worden omgezet naar een overzichtelijk score: groen, oranje of rood. Hierdoor wordt duidelijk of uw kwaliteit van leven goed is of verbeterd kan worden. Groen betekent dat alles goed is. Oranje houdt in dat het verstandig is om aandacht te besteden aan het betreffende probleemgebied. Bij rood adviseert Oncokompas u in actie komen. Vervolgens kan u doorklikken om meer inzicht te krijgen in de verschillende onderwerpen. Ook ontvangt u op basis van uw uitslag adviezen. Hier kunt u bekijken welke stappen u kunt ondernemen om uw kwaliteit van leven of leefstijl op peil te houden of te verbeteren.


Informatie op maat

Oncokompas zorgt ervoor dat u niet hoeft te speuren door een enorme berg aan algemene informatie over ondersteuning en begeleidende zorg die voor u niet van belang is. U ontvangt betrouwbare informatie die relevant is voor uw persoonlijke situatie.


Houdt rekening met uw motivatie

In uw advies wordt rekening gehouden met de mate waarin u gemotiveerd bent om zelf aan uw klachten of leefstijl te werken. Gedragsverandering bestaat uit verschillende fasen: motivatie, wens om te veranderen en het moment van actie. Oncokompas herkent in welke fase u zich bevindt en past zich hier op aan door ondersteuning en informatie te bieden die bij uw fase van de behandeling hoort.


Getrapte aanpak

Op basis van de antwoorden op de vragenlijst bepaalt Oncokompas of u in aanmerking komt voor een zelfhulpprogramma of dat het beter is om direct naar een professionele hulpverlener te gaan. Deze getrapte aanpak sluit goed aan bij de persoonlijke aanpak om goed door de behandeling heen te komen en voor een vlot herstel na kanker.


Online tools

U hebt direct toegang tot een aantal online tools zoals informatiefolders en zelfhulpcursussen. De online informatiefolders zijn van KWF Kankerbestrijding, patiëntenverenigingen of andere betrouwbare bronnen. Sommige van de folders en zelfhulpcursussen zijn door het expertteam van Oncokompas ontwikkeld voor mensen die behandeld (gaan) worden voor kanker of herstellen van de behandeling voor kanker.