Doen

Op basis van uw gezondheidstoestand stelt Oncokompas een overzicht van zelfhulpprogramma’s en zorgverleners samen die u kunnen ondersteunen bij het verbeteren van uw kwaliteit van leven en leefstijl. Een deelnemer kan bijvoorbeeld het advies krijgen om contact op te nemen met de behandelend arts als er sprake is van ernstige klachten. Maar Oncokompas verwijst ook naar zelfhulpprogramma’s om zelf te werken aan herstel en een nieuwe balans te vinden.


Professionele ondersteuning op maat

Oncokompas biedt concrete stappen en ondersteuning als u wilt werken aan uw klachten of als u uw kwaliteit van leven wilt verbeteren. Op basis van uw klachten, leefgewoonten, persoonlijke voorkeuren en motivatie krijgt u begeleidende zorg opties toegewezen, waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning.


Hulpbronnen

De zelfhulpprogramma’s en zorgverleners in Oncokompas kunnen u helpen met het verbeteren van uw kwaliteit van leven, met het omgaan met uw levensvragen of bij het bereiken van een gezondere leefstijl. Oncokompas heeft geen commerciële relatie met partijen die in uw overzicht opgenomen worden. Oncokompas krijgt van hen dus geen geld.


Zelfstandig, onder begeleiding of contact met medisch professionals

De hulpbronnen bestaan uit online tools die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld uw stress te verminderen of uw vermoeidheidsklachten aan te pakken. Ook kunt u door worden verwezen voor begeleiding van een voedingsdeskundige, een leefstijlspecialist of een psycholoog. In sommige gevallen wordt u doorverwezen naar een arts of medisch specialist, die u verder kan helpen.