Oproep voor wetenschappelijk onderzoek naar Oncokompas voor partners

Oproep voor deelname aan onderzoek: partners van mensen met ongeneeslijke kanker gezocht

Het Oncokompas team is op zoek naar partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

 

Wat is het doel van het onderzoek?

Niet alleen voor mensen die de diagnose ongeneeslijke kanker hebben gekregen is het moeilijk om de draad van hun leven weer op te pakken, maar ook voor hun partners. Zij proberen te helpen waar het kan en een steun te zijn voor hun dierbare. Het is vaak moeilijk om toe te moeten zien en aan de zijlijn te moeten staan. Daarnaast is de zorg voor een dierbare voor veel partners een grote belasting die ze soms door allerlei omstandigheden nauwelijks aankunnen.

Oncokompas is een online programma ontwikkeld voor mensen die geraakt zijn door kanker. Oncokompas meet hoe het met iemand gaat en geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies, afgestemd op de persoonlijke situatie. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van patiënten die niet meer beter worden.

Het doel van het wetenschappelijk onderzoek is om te bepalen of Oncokompas helpt om de kwaliteit van leven te verbeteren en klachten te verminderen.

Wat houdt het onderzoek in?

Om te onderzoeken wat het effect is van Oncokompas, willen we twee groepen partners vergelijken: één groep krijgt direct toegang tot Oncokompas en de andere groep krijgt toegang tot Oncokompas na drie maanden. Loting bepaalt in welke groep iemand terecht komt. Op deze manier zijn de groepen goed vergelijkbaar. Deelnemers aan het onderzoek worden gevraagd om drie vragenlijsten in te vullen, verspreid over drie maanden.

Wilt u meedoen of meer weten?

Voor het onderzoek zijn we op zoek naar partners (18 jaar en ouder) van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker. Om mee te kunnen doen, moet u een e-mailadres hebben.

Als u interesse heeft om mee te doen aan het onderzoek, dan kunt u het contactformulier hieronder invullen. De onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam neemt dan telefonisch contact met u op. Daarna krijgt u een informatiepakket opgestuurd per post. Als u besluit mee te doen aan de studie, vragen wij u het toestemmingsformulier per post retour te sturen (postzegel niet nodig). Als de onderzoeker uw toestemmingsformulier heeft ontvangen, krijgt u de eerste vragenlijst toegestuurd.

Heeft u vragen over het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Anouk Schuit, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit kan per email via a.s.schuit@vu.nl of telefonisch via 020 – 598 5218 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren).

Ik heb interesse in het onderzoek, bel mij terug:

Dhr.Mevr.