Groot artikel met achtergrondinformatie over Oncokompas in De Telegraaf.

In de krant van 6 januari besteedt De Telegraaf uitgebreid aandacht aan de problemen die mensen die kanker hebben (gehad) ondervinden met de psychosociale gevolgen van de ziekte. Onder de kop: ‘Nazorg per computer’ wordt aan de hand van een interview met professor Irma Verdonck ingegaan op haar eigen ervaringen als borstkankerpatiënt.

Verdonck ontwikkelde het Oncokompas met haar onderzoeksgroep ’Samen leven met kanker’ en testte de digitale vraagbaak jarenlang uit in het land. Uit reacties kwam naar voren dat veel patiënten vinden dat in de kankerzorg niet altijd voldoende aandacht is voor de psychosociale begeleiding.

De Vrije Universiteit in Amsterdam en het VUmc Cancer Center hebben nu, na jarenlang testen, voor onmiddellijk ’thuisgebruik’ het Oncokompas beschikbaar gesteld voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad. Deze digitale hulp geeft antwoorden en adviezen op alle denkbare vragen over de psychosociale gevolgen van die dikwijls bittere boodschap. Zelfs als de ziekte al jaren overwonnen is.

 U kunt het hele artikel hier lezen.